Lauluja
Sambakoulun tunnarin ja tuttujen traditionaalisten sambojen sanoja

Vuoden 2012 enredo: Oscar Bigode, mestarin perintö
Enredon teksti, synopsis ja demot.

Pandeiroakrobatia
Pandeiroakrobatia -kurssin perusliikkeitä

Blocot

Kaikki ymmärtävät sanan sambakoulu, sehän ei tarkoita koulua vaan jotain muuta..? -Mutta mitä ihmettä ovat sambablocot, joita on enemmän kuin sambakouluja?
Reijonen, Olli 2008.

Kuinka sambakoulukulkueet syntyivät?

Rion sambakoulujen tausta ja ensimmäisen sambakoulukulkueen historia.
Rei M 2005-2007. Mundo Rosa / Uniao da Roseiran jäsenlehti.

Rion vanhin sambakoulu

Mikä on maailman vanhin sambakoulu? Kysymys ei ole aivan yksioikoinen. Mikä oli ensimmäinen ja mikä on olemassaolevista vanhin?
Rei M 2005-2007. Mundo Rosa / Uniao da Roseiran jäsenlehti.

Kuinka sambakoulut saivat tunnusvärinsä?

Sambakouluja ei ehkä olisi ellei Zé Espingela olisi onnistunut estämään sambaporukoiden välistä julkista tappelua vuoden 1929 karnevaalissa. Espingela ratkaisi ongelman värillisillä nauhoilla, joiden väreistä tuli sambakouluille tarkeitä.
Rei M 2005-2007. Mundo Rosa / Uniao da Roseiran jäsenlehti.

Teleco-tecosta batucadaan
Ensin oli teleco-teco, mutta sitä oli vaikea tanssia kadulla. Kuinka ensimmäisen sambakoulun mestarit muuttivat sambaa?

Traditionaalisen batucadan perusta
Batucada ja surdo kuuluvat yhteen, mutta mistä rytmi on kotoisin? Batucada perustuu kahteen musiikilliseen periaatteeseen...

Baterian kehittyminen ja batucadan muutos
Ensimmäisen sambakoulun ja nykyisten sambakoulujen bateriat ovat hyvin erilaisia. Kuinka batucada ja baterioiden rakenne ovat muuttuneet puolessa vuosisadassa.

Mestre-salan ja Porta-bandeiran käsikirja
Tämä käsikirja on tiettävästi ainoa lajiaan maailmassa. Siinä kerrotaan lipunkantajaparin tehtävästä koulun tärkeimpänä tanssiparina. Mukana on myös lyhyt katsaus parin kehittymisen historiaan. 

Kirjan keskeinen osa on lipunkantoprotokollan ja parin tanssin kuvaus liike liikkeeltä. Käsikirja on kirjoitettu vuoden 1990-1991 São Clemeneten sambakoulun lipunkantajaparien harjoitusten pohjalta ja se on päivitetty ja täydennetty 2008. Parin tanssin perusteet eivät ajan saatossa ole muuttuneet, joten käsikirja on tänäänkin täysin ajanmukainen.